Viete ako sa zachovať pri strete s útočníkom?

Viete ako sa zachovať pri strete s útočníkom?

V súčasnosti rapídne narastá počet prepadnutých žien. Nástrahy na nás stále striehnu vo dne, i v noci. Ženy sú odjakživa ľahším terčom útoku ako muži, pretože sú fyzicky slabšie. Útočníci ich vnímajú ako „ľahkú korisť“. Viete ako sa zachovať pri strete s útočníkom? Netreba nič podceňovať a nechať na náhodu. Obťažovanie, znásilnenia, či krádež osobných vecí, aj v takýchto prípadoch  majú  ženy problémy na útočníka reagovať. Niekedy nestihnú správne a včas zareagovať na vzniknutú situáciu ani zdatní muži.  Možno ste doteraz nemali možnosť byť obeťou fyzického útoku a iba ste o ňom niekde čítali, ale verte, že sa to týka aj Vás. Dôležité je pri strete s útočníkom správne odhadnúť a vyhodnotiť situáciu. Rozpoznať, či ide naozaj o nebezpečnú situáciu, alebo iba o naše podvedomie a strach. Niekedy nám naše podvedomie vytvára zvláštne zvuky a obrazy vo vedomí, najmä keď mozog vyhodnotí, že sa cítime v nebezpečenstve. Vždy sa treba riadiť chladnou hlavou a správať sa rozumne. K nebezpečným ukazovateľom správania útočníka môže byť už z diaľky jeho krik, vulgarizmy, sexuálne narážky, rýchla chôdza smerom k nám. Stáva sa, že útočník aj v tichosti sleduje ženu a nič nehovorí, tam hrozí riziko, že Vás ide napadnúť zákerne „potichu“. Obe varianty sú možné a stávajú sa veľmi často. Treba vždy veriť svojim inštinktom a šiestemu zmyslu. Ak sa cítite v ohrození začnite okamžite kričať, môže to pomôcť k tomu, že útočník radšej ujde. Nie je to však vždy podmienkou. Jedným zo spôsobov ako sa ubrániť pred útokom, je vyriešiť to s rozumom a s nadhľadom. Zachovať si chladnú hlavu a namiesto kriku z

voliť iný variant. Môžete mu povedať, že máte smrteľnú pohlavnú chorobu, napríklad AIDS, alebo ste tehotná. To ho môže odplašiť, ale aj nemusí. Ak sa vzniknutá situácia nedá riešiť pokojne a s rozumom, tak použite slzné spreje, ktoré by ste mali vždy nosiť po ruke, najlepšie vo vrecku. Kým by ste ho totiž vytiahli z kabelky, tak útočník už ľahko môže byť pri Vás. Na obranu môže pomôcť aj hocičo, čo máte pri sebe  dáždnik, kabelka samotná,  hrebene, rúže, kľúče. Najideálnejším spôsobom obrany je však vedieť sebaobranu, prípadne bojové športy. Pri strete s útočníkom môžete využiť dlhé nechty a tiež podpätky. Môžete sa brániť tým, že ho fyzicky napadnete do genitálnej oblasti, očí a pľúc. Tieto triky sú osvedčené. Najúčinnejším spôsobom sebaobrany je ovládať nejaké bojové umenie. Je dôležité myslieť na prevenciu a predvídať, než potom plakať nad vzniknutou situáciou.

Niektoré rady pre ženy :
Treba sa vyhýbať tmavým neosvetleným uličkám.
Snažiť sa nechodiť  sama, ale vždy radšej s niekým.
Neobliekať sa príliš vyzývavo a pútavo, nenosiť vysoké topánky, ktoré klopkajú. Priťahuje to zbytočne pozornosť útočníka.
Nie je vhodné tiež počúvať hudbu pomocou  slúchadiel, alebo pozerať do smartfónu s vysokým jasom, pretože treba byť vždy obozretní, a to najmä po tme.