NUTNOSŤ SEBAOBRANY!!

NUTNOSŤ SEBAOBRANY!!

Ženy sú od prírody nežnejším, ale zároveň aj slabším pohlavím. Sčasti aj preto sú ľahkou korisťou pre agresorov .
Ženy by mali pristupovať k svojmu životu a zdraviu zodpovedne, pretože môžu dopadnúť veľmi zle. Pri kritických situáciách nie je vždy poruke nejaký predmet, ktorým agresora zneškodníte. A aj keď ho máte po ruke nemusí to automaticky znamenať, že sa ubránite.
Niekedy nestačí ani beh, krik či plač. Jednoducho ak sa nedá utekať, tak treba BOJOVAŤ.

ŽIVOT SI TREBA CHRÁNIŤ!!

Jednou zo základných rád je samozrejme neprovokovať okolie a ak aj večer idete domov autom, a zaparkujete v tmavej tichej ulici, kde nie je po ľuďoch ani stopy, treba mať vždy kľúče od bytu už vopred prichystané a nie ich dolovať na dne kabelky.

Takýmto spôsobom, najmä obozretnosťou a premýšľaním dopredu môžete zamedziť prípadným prepadnutiam. Vo väčšine prípadov „ brániace “ laickejšie techniky zlyhávajú, preto sa netreba báť alebo hanbiť, a treba vyskúšať TRÉNING SEBAOBRANY.

Nič za vyskúšanie nedáte, iba získate a budete sa cítiť večer na ulici istejšie. Ide o Váš život a zdravie, tak sa nehanbite, vystúpte z tieňa a ukážte, že ste sama sebou, sebavedomá žena, ktorá sa vie o seba postarať a nebojí sa postaviť agresorovi.
Neváhajte dlho s prihlásením sa na tréningy, pretože tréning sebaobrany môže byť práve to, čo vám v kritickej situácii zachráni holý život. Bez poriadneho tréningu môže byť akýkoľvek predmet, či technika na zdolanie útočníka, bezpredmetná.

Ženy potrebujú poznať svoje limity, preprogramovať niektoré vrodené inštinkty a zbaviť sa strachu. Na zdolanie útočníka, je zbytočné mlátiť ho hlava –nehlava a škriabať po celom tele.

Pohyby musia byť koordinované, údery musia byť presne mierené a práve toto všetko a oveľa viac sa učí na tréningoch sebaobrany.

Nestaň sa obeťou, ubráň sa!!!